I dag vil jeg dele 10 vilkårlige ting om mig selv. Inspirationen kom fra Jane ovre på madbanditten.dk. Hun er startet med at dele “10 ting om mig, der ikke har med mad at gøre“. Det er en virkelig fed måde at få lidt indblik i hinanden på. Så jeg svarede i en kommentar med lidt facts om mig. Dem skulle i da også lige have her – med lidt ekstra ord på. Noget er kendt fra andre indlæg, noget er ikke…

10 Random facts om mig

1. Jeg har flyttet 34 gange – 35 om lidt og er 34 år gammel. Roskilde – here we come…

2. Da jeg var tre år gik jeg ind på den store scene og sang “Jeg ved en lærke rede” for et par hundrede voksne, fordi en lidt større dreng ikke turde, da vi legede flaskehalsen peger på. Mine forældre vidste ikke, jeg kunne synge den.

3. Jeg er 1 ud af en million, fordi jeg fik Cushing – en tumor ved hypofysen, som fik min krop til at megaoverproducere stresshormonet kortisol. Som følge af det, blev jeg i okt. 2015 opereret i hjernen. Ingen synlige ar, for de gik gennem min næse. Mine ar er der – men i det skjulte…
Du kan læse min historie i serien Mig og Cushing. Her er del 1, del 2 og del 3

4. Da jeg var 21, boede jeg en vintersæson i Schweiz som bartender og endte med at drømme på tysk. Det var en noget vild periode i mit liv med fester, masser af arbejde og drikkepenge. Jeg serverede vodka redbull, “Panasch” (halv øl halv sprite) og diverse schweiziske vine i lange baner. Chefen var på stoffer og der var gang i den! Jeg stod (læs sad/faldt) på snowboard et par gange, tog til Milano og Italien, dansede natten lang til karneval, hvor vi tog fra by til by i hele regionen. Havde kærlighedskvaler og var rundforvirret. Det var en vild tid!

5. Jeg har sejlet 2 gange ned gennem Europa via kanalerne til Frankrig (via Tyskland, Holland og Belgien). Det var sammen med min familie, da jeg var 5 og igen, da jeg var 14. Jeg gik jo så ikke i skole og mine lektier var at skrive logbog. I en lille by St. Etienne (den mindre af de to), mødte jeg nogle lokale unge og hang lidt ud med dem, selvom kun en af dem kunne en smule engelsk. På et tidspunkt var der en lidt ældre lokal ung fyr, der hev en pistol frem og truede en af de yngre i flokken. Jeg forstod ikke meget af det, der foregik, da de talte fransk, men alle overlevede. Den nat sov jeg ikke skidegodt, men af en eller anden årsag, som jeg nu har glemt, sagde jeg det ikke til min mor og far.
Udover at det kan være temmelig udfordrende at være teenager alene på en lille båd med sin mor og far i flere måneder, så var det også en virkelig fed oplevelse. Vi var da også en tur i Disneyland Paris. Jeg er taknemmelig for, at jeg har fået lov at opleve livet udenfor DK. På nogle måder har jeg levet en slags nomadeliv med alle flytninger og rejser.

6. Jeg har gået til mange ting som barn bl.a. violin, svømning, klaver, badminton, håndbold, teater, maskinskrivning (sådan noget man gjorde før alle ejede en bærbar…), sang og trampolin. Det var dog en udfordring at have en svag blære… hø!

7. Jeg er særligt sensitiv, og at lære om det har forandret mit liv. Nogle gange tænker jeg over, hvordan jeg ville være, hvis jeg ikke havde tilpasset mig omgivelserne hele mit liv. Vejen frem må være selvomsorg og at lære at vise mere respekt overfor mig selv. Jeg havde helt sikkert ikke klaret alt det, jeg klarede inden min operation med alt det stresshormon i kroppen. Jeg har skrevet lidt om sensitiviteten her.

8. Jeg elsker min kirke. Jeg er ikke vokset op med tro og kirke, men stødte på en kristen frikirke (København Vineyard), fordi min søster skulle spille harmonika til musikken. Jeg er kommet i kirke lige siden. Var endda i praktik ifb. med min uddannelse i 2014 i min nuværende kirke – Roskilde Vineyard, hvor jeg bl.a. holdt min første prædiken. Jeg valgte at synge en sang midt i talen. Det var vildt.
Det blev optaget på video. Den må jeg dele med jer en dag, hvis nogen gerne vil se/høre det…?
Du kan læse lidt om kærligheden der fandt mig.

9. Jeg glemmer altid at lukke skuffer og låger og den slags. I starten af vores ægteskab kunne Ludvig se, hvor jeg havde været i vores hjem og hvad jeg havde lavet, for jeg havde ligesom lagt et spor… Det er blevet bedre med årene og jeg rydder ofte lidt mere op for hans skyld. Jeg kan dog også bedst lide, når det ikke flyder med ting og sager. Men skuffer og låger…

10. Jeg vil være jantelovsbefrier!
Selvom jeg er usikker og bange, så gør jeg det alligevel.
Bl.a. her på bloggen, hvor jeg deler om mit liv og de ting, jeg har på hjerte. Skal vi ikke lave en bevægelse af Jantelovsbefriere?

Så her var lidt om mig. Du kan læse mere om mig og sofaen her.

Velkommen i min sofa, velkommen i mit liv…

Vil du være med? Del 10 tilfældige ting om dig selv i kommentarfeltet nederst herunder.

Author

1 Comment

  1. Pingback: Det roder... - Sofies Sofa

Write A Comment