Jeg har sådan glædet mig til at dele en masse lækker musik med jer her på bloggen. Jeg har i de sidste par uger forsøgt at gøre mig klog på, hvordan jeg gør det på en ordentlig måde. En måde der respekterer kunstnere og regler/rettigheder og musikverdenen. Nogle vil mene, at jeg gør et for stort nummer ud af det og ville bare sige, gør det bare, men for mig er det en værdi at gøre det ordentligt. Jeg vil være respektfuld for musikken og dem, der bruger deres tid, kræfter og talenter på at berige min og vores verden med sange og musik – indspilninger, video, koncerter etc.

Havde en god chatsludder med en kær veninde om, hvordan vi og vores generation og frem er blevet så forvente. Det meste er gratis eller kan skaffes. Ting vi tager for givet. Vi er så sindssygt priviligerede og snotforkælede. Vi tror, vi kan få og har ret til det hele. Men ting koster. Penge. Tid. Kræfter. Ofre. Måske sved og tårer. Heldigvis bringer musikken glæde til mange – både dem der laver den, spiller den og dem, der lytter, synger med og danser til. MEN glæde giver ikke mad på bordet og penge til huslejen. Det skal komme et sted fra, også når man kreerer musik.

Ja, så lad os gøre det ordentligt ikke. Ikke bare stjæle noget og give det videre ulovligt, selvom de andre gør det. Hvis jeg kunne, ville jeg gerne lave en aftale og betale til KODA. Så kunne jeg embedde musikvideoer, numre, spillelister etc., men de ressourcer har jeg ikke lige nu. Jeg vil ikke slette ældre indlæg for at kunne lave nye, fordi der er begrænsning på, hvor mange musikstykker, der må være på min blog. Jeg kan dog vælge stadig at gøre det ordentligt og respektere reglerne. Jeg kan stadig lave links, så man kan klikke sig videre.

Og hey, det er da superfedt, at jeg kan dele ikke bare tanker om musikken, men også linke videre. På den måde kan du alligevel nyde musikken i din egen sofa, bare ikke direkte i mit blogindlæg. Nå nok om musiketik, regler og teknisk gejl. Vi har så meget at være taknemmelige for! Det har de sidste to år i hvert fald lært mig…
(Læs om noget af det, jeg har levet med i Mig og Cushing #2 Min historie…)

Tak til familien Mortensen for motivet til begge billeder og Ludvig og hans mobil for at give mig noget at lege med!

Sofamusik

For ikke så lang tid siden faldt jeg over det her lidt ældre nummer på Spotify. Det fik mig op af sofaen og danse lidt rundt og gjorde mig bare i godt humør. Sådan let og positiv. Glad og opmuntret. Hvis jeg havde lidt længere hår ville jeg “let my hair down…” Fik da givet slip på lidt og følte mig mere care free.

OG så er det jo bare det, jeg vil – spille mine “plader”, mine yndlingssange for dig.

Jeg taler selvfølgelig om Put your records on af Corinne Bailey Rae. Et virkelig skønt nummer.

Find nummeret her:

Youtube: Put your records on
Spotify: Put your records on

Find teksten her.

Se det er lyden af forår og solskin! Yay sommeren er snart på vej! Kan du mærke det? Op og dans lidt rundt…

Fortæl mig din yndlingssang…?

Hvad tænker du om ophavsrettigheder og musik på nettet?

Ih! Jeg har så meget musik, jeg ikke kan vente med at dele med jer!!

Du kan også læse mere om, hvordan musik er mit hjertesprog her.

Author

3 Comments

  1. Jeg hørte din sang og må sige at jeg er solgt. Den er simpelt hen så fed! Hun kan noget. Jeg tænkte, at jeg ville prøve at danse som du skrev. Den er perfekt til det! Tak :).

    • Sofies Sofa Reply

      Fedt Kamilla❤️ Tak for at du deler det! Ja den er egentlig ret simpel og ikke umiddelbart noget usædvanligt, men jeg er vild med det både musik/sang og tekst gør ved mig. Jeg kan spille den igen og igen og bliver faktisk i godt humør hver gang. Den er skøn❤️

  2. Pingback: Vi lever i et overflødighedshorn med præstationsangst... - Sofies Sofa

Write A Comment