I indlægget “Men du lever da fint med medicin” – Øh nej!! skrev jeg om, hvordan mit liv er påvirket af sygdom, og hvordan jeg længes efter ting. Ting jeg ikke kan på samme måde, som hvis jeg ikke var syg. Jeg skrev bl.a. at jeg længes efter at synge og spille og kreere musik (igen). Jeg har nemlig både skrevet og sunget tidligere i mit liv.

Jeg fik lov at fordybe mig i sangen

I foråret 2014 gik jeg på et intensivt sangkursus på Rytmisk Center. Jeg ville gerne få musik og sang ind i min uddannelse og fik lov til at gøre det, som mine valgfag i min professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation (3K). Jeg er SÅ taknemmelig for, at jeg fik den mulighed!

Det var lidt over et år inden min hjerneoperation. Jeg var også meget presset, men jeg vidste ikke, at jeg stormegaoverproducerede stresshormonet kortisol pga. en tumor ved min hypofyse. Jeg vidste ikke, at der var en fysisk årsag – at jeg var en ud af en million, der havde Cushing. Læs min historie om det bl.a. HER.

Det lykkedes mig alligevel på mirakuløs vis, at gå hele kurset og endda spille 4 numre til afslutningskoncerten i juni sammen med lidt familie og venner. To af numrene var mine egne. Sange, jeg selv har skrevet. Det var SÅ stort for mig at kaste mig ud i at gøre det. Det var første gang, jeg på den måde stillede mig op og delte mit hjerte med mine egne sange – og det var fedt!!

Du kan læse mere om mit forhold til musik i Musik er mit hjertes sprog.

Afslutningskoncert på Rytmisk Center 6. juni 2014. Fra venstre er det mig selv, Mia og Nikolas. Audun sidder ude til højre udenfor billedet..

Det krævede stort mod for mig at stille mig op og synge til en koncert foran flere professionelle musikere og sangere – og så med nogle af mine egne sange!! Jeg var meget nervøs og usikker, men jeg gjorde det alligevel. Da jeg først stod og sang, tog sangen over og usikkerheden blev overvundet.

Jeg gav janteloven fingeren og sagde “Jantelov SKRID!!!”. Jeg delte mit lys med andre, selvom jeg var bange for, hvad de ville tænke. Pyh bare at kalde det lys, så kan jeg mærke, at jantelov og selvkritik vælter frem, som en stædig og aggressiv masse.

Tid til at trodse janteloven – igen

I dag vil jeg igen trodse usikkerheden og janteloven og dele den ene af mine egne sange. Jeg har nemlig en amatøroptagelser fra afslutningskoncerten. Woop wooop!

Jeg skrev sangen for år tilbage siddende med en guitar klimptende med fingerspil, selvom jeg aldrig har lært at spille fingerspil. Det kom ligesom bare til mig, mens jeg sad der med guitaren. Ordene er kommet ud af en længsel og en desperation. En længsel, som jeg ikke selv kan præstere at møde i mig selv. Jeg kan ikke fylde mig med noget, som kan møde den længsel. Jeg kan kun vente og åbne mig. Sangen hedder “My heart yearns”. Find teksten nederst i indlægget.

Jeg fik Mia Brønnum (sang), Nikolas Dalton (guitar) og Audun Lundbak Strand (guitar) til at spille nummeret sammen med mig. Dygtige og dejlige mennesker, der tilføjede deres skønne lyd til min musik. Min nevø Casper Werther stillede op med et digitalkamera og optog vores optræden. Audun kom desværre bag en søjle, men man kan høre hans dejlige guitarspil…

Det var en grænseoverskridende og helt fantastisk oplevelse!

Se videoen med “My heart yearns” her:

 

Kan du relatere? Vil du trodse janteloven og lade dit lys skinne? Er der noget du drømmer om at gøre, men jantelov og dårligt selvværd holder dig tilbage? Har du en sang eller noget andet i dit hjerte, der længes efter at komme ud?

Kan du li’ min sang, og vil du høre mere?

Del gerne og kommenter og alt det der… nederst her ved indlægget og på diverse medier. Jeg vil gerne høre fra dig, og så er det altid skønt med lidt support.

Lad os være jantelovsbefriere!

My heart yearns ​​

My heart yearns for love
My body longs to be held
My eyes want to drown in yours
They’re looking for somewhere to rest

What can I do to get there?
What can I sing to be heard?
Nothing but wait for you

I have a sea in my stomach, I cannot cry out
Take me away from myself, touch me I am real
I am afraid of missing this life, waiting for a dream
I’m looking for somewhere to rest

What can I do to change this?
What can I sing to let go?
Nothing but wait for you

My heart is impatient
My body is longing not to be alone
My eyes are searching for more
They’re looking for somewhere to rest

What can I do to find peace?
What can I sing to be free?
Nothing just wait for you
Stay and wait for you

Tekst og melodi Sofie Strøier Eriksson

Sådan så det ud, da jeg skrev “My heart yearns”. Her i min gamle notesbog til sange. Det er sange, jeg skrev for over 10 år siden…
Author

5 Comments

  1. Pingback: Hvad gør man, når strømmen er stærk? - Sofies Sofa

Write A Comment