Kan man være forelsket i en sang eller et stykke musik?

Sådan oplever jeg det i hvert fald tit! Nogle gange støder jeg på en sang eller et stykke musik, som bare går lige ind og rør noget i mig. Enten er det noget med teksten, melodien, stemmerne, arrangementet, eller det hele på en gang. Jeg lyst til at lytte til den igen og igen. Måske synger jeg med, fordi ordene er forløsende, fordi det letter mine byrder, flytter mit fokus, fordi det gør mig glad. Måske handler det om at ære og anderkende noget større end mig. Eller også er den bare en megaørehænger.

Sange kan fylde mig med sandhed og lede til frihed og nyt mod. Livet og omstændigheder bliver sat i nyt perspektiv. Nogen gange er det bare skøn overdøvning af tinitus og andet støj på min vej – hvilket har STOR betydning som sensitiv! Men ofte bringer de lys og glæde, fred og håb. Det løfter min ånd – lyder lidt bedre på engelsk… “It lifts my spirit”.

Musik og sang udtrykker alskens følelser og tilstande. Til tider udtrykker det sorg, frustration, vrede, længsel, bøn, et desperat råb, men også et glædes råb, begejstring, passion, glæde, spas, leg, taknemmelighed, kærlighed og meget mere. Sange hjælper mig til at sætte ord på mine følelser, mærke mig selv og til at udtrykke noget – mig. Min sjæl og ånd trækker vejret med musik. Nogle gange er det mine egne ord og melodier. Oftest er det andres.

Typisk hverdagsbillede fra elevatoren på vej ud at gå…

Hvor er jeg glad og taknemmelig for, at så mange har beriget mig og verden med deres musikalske gaver og sangskrivertalenter. Det gør det også noget lettere, at meget musik er blevet så lettilgængeligt. Jeg behøver ikke længere låne et bånd på biblioteket et halvt år efter alle andre lyttede til det – Sofie 13 år med Absolute Music 4 i walkmanden… Ej ok den samling ejede jeg selv.

I dag er det støjreducerende trådløse ørebøffer med det hele tilgængeligt fra min iPhone. Mand det er gået stærkt! Så gammel er jeg da heller ikke…(?) Jeg elsker den funktion i Spotify, hvor man kan starte en radio ud fra en sang eller en kunstner og høre lignende. Det har tit inspireret mig. Åh ja jeg husker, hvordan jeg optog på bånd fra radioen! Der er bagsider med fx streaming, og det er svært at tjene penge som musiker. Jeg må bare sige, at jeg nyder det og mit liv i sofaen er beriget af det.

En anden fænomenal egenskab med musik er, hvordan det samler mennesker og er et sprog på tværs af kulturer. Det kan bygge bro. Sange bringer også generationer sammen. Det har så stor betydning. Jeg elsker sangen “Julies sprog” af Benny Holst. Julies sprog er sangens sprog, og beskriver betydningen så smukt.

Fast som en klippe og bred som en strand
Vild som en brænding i kog
Fri som fuglenes flugt over land
Sådan er Julies sprog

Læs hele sangen her.

Jeg er vokset op med sange som “Julies sprog” i en familie proppet med musik og sang. Det er en kæmpe gave, som jeg nyder godt af og er meget taknemmelig for. Jeg har sunget og spillet med min familie og andre. I mange sammenhænge som barn var musikken var det, man samledes om. Jeg er vel badet i musik, fra jeg blev født. Det kan jeg nok skrive meget mere om… Senere!

Tænk at både nyt og gammelt musik kan præge, hjælpe og sætte krydderi og skønhed på mit og vores alle sammens liv og hverdag i fælleskab og for mig selv. Det er fantastisk!

Ja musik og sange kan virkelig gøre mig begejstret! Jeg har dog ikke altid haft så let ved at finde de genre, jeg søgte, og har haft svært ved at finde gode kilder til at lære både ny og “ældre” musik at kende.

SÅ! Derfor vil jeg dele lidt af al den musik og de sange med dig, som jeg lever og ånder med og måske er forelsket i…
Jeg håber, du vil blive beriget af det.

Musik er så meget mit hjertes sprog!

Hvad er dit hjertes sprog?

PS: I skal da også lige have originalen af  Abbas “Thank you for the music

Mit musikhjørne… Lad det blive brugt meget mere i fremtiden!
Author

5 Comments

 1. Pingback: Far - et digt fra sofaen - Sofies Sofa

 2. Pingback: Min egen musik fra sofaen #1 My heart yearns - Sofies Sofa

 3. Pingback: Musik fra sofaen #1 Girl put your records on... - Sofies Sofa

 4. Så sandt…
  Vi er jo ved flere lejligheder blevet “badet” i den samme musik, fra de samme skønne stemmer og instrumenter. Og tak for det.
  “Julies sprog”, har været min godnatsang til mine tre børn. Jeg ved ikke hvor meget de forstår af den, men de lytter og drømmer sig væk i magien.
  Syng videre…
  Kh Lea

  • Sofies Sofa Reply

   Selv tak Lea! Hvor er vi velsignede med al den musik. Kommer du ikke og synger den for mig også 😉 Det er også min drøm, at give musikken og glæden videre til Liva – ja til så mange som muligt.
   Lad os synge sammen igen en dag.
   Kh Sofie

Write A Comment