Hvorfor fik jeg det så dårligt denne gang? Hvordan skal jeg håndtere det fx i forhold til medicin og dosering? Hvad er det, der sker i kroppen? Hvordan er det for mig at leve med kronisk sygdom? Kan og skal jeg studere? Hvordan skal jeg prioritere mit liv og min datter? Er der et formål med mit liv? Hvorfor er det så svært, at lytte til kroppens signaler? Hvad med min sensitivitet? Hvad giver mig værdi?

D. 8. Okt. (2017), to dage efter årsdagen for min hjerneoperation i 2015, havde jeg et af mine “dyk”. Et dyk, hvor jeg blev megadårlig og måtte stressdosere min medicin kraftigt for at undgå krise og indlæggelse. Dagen efter fik jeg lyst til at dele lidt og begyndte at optage video i instastory (15 sekunders videoer). Det viste sig, at der var bare så mange ting, jeg havde på hjerte. Det blev alt for meget at dele som story på instagram, så jeg har i stedet samlet klipne til en lille film på 11 min. Det er optaget spontant med en håndholdt iPhone. Og ja det er to måneder siden nu, men lige relevant nu. Det tager tid, når man er udmattet og lever med sygdom, men nu er den her!

Så… hvis du gerne vil vide mere og få et indblik i mit liv og mine funderinger bag facaden og uden filter, så se med. Måske du kan kende noget. Måske du kan blive inspireret.

Ordforklaring

Cushing = megasjælen sygdom med stormegaoverproduktion af kortisol. Læs om det bl.a. HER.
Binyreinsufficiens (Addison) = mangel af kortisolproduktion (bl.a.) – det lever jeg med nu efter operationen
Kortisol = livsnødvendigt hormon også kendt som stresshormon
Hydrocortison = kunstig kortisol i pilleform – jeg tager disse piller min. 4 gange om dagen og ekstra ved behov

Læs mere

Du kan læse mere om mit liv med Cushing og om hjerneoperationen HER.

Hvad tænker du, når du ser min video? Kan du relatere? Giver det ny indsigt? Lever du også med kronisk alvorlig sygdom?

Tak for, at du vil se med!

Hvis du er under udredning for Cushing eller står overfor operation for det, så skal du vide, at ikke alle har det så dårligt bagefter som mig. MEN det er noget, der tager tid og tålmodighed og er temmelig krævende. Jeg er selv stadig i proces med at acceptere mit liv med sygdom og alle følgeting, men jeg er SÅ taknemmelig for, at jeg blev opereret. På den måde nu er Cushing Survivor og fik livet. Vi kan klare så meget mere, end vi tror.

Author

3 Comments

  1. Pingback: Hvad er det tid til nu? En update... - Sofies Sofa

  2. Sofie. Tusind tak for at dele. Så meget sårbarhed og visdom. Du er en særlig kvinde. Gud bruger dig!
    Tak for den du ER.

    • Sofies Sofa Reply

      Tusind tak Kamilla❤️ Tak også for dig💕

Write A Comment