Jeg har længe villet dele nogle tanker om, hvordan vi taler til og behandler os selv. Hvad er det i virkeligheden, vi lader fylde og gro? Hvad fylder vi os selv med?

Jeg tror, vi er mange, der kæmper med selvfordømmelse, selvkritik og dårligt selvværd. Jeg tror, vi er mange, der taler rigtig grimt til os selv og behandler os selv ret dårligt. Jeg tror, vi er mange, der skammer os over det ene og det andet ved os selv.

Hvis jeg bare kunne have det godt med mig selv…

Sådan kan jeg tit tænke og længes efter at blive fri af de selvudslettende lænker, jeg render rundt med.

Jeg har gået i forskellig terapi og gør det stadig. Jeg er heller ikke der, hvor jeg har været ift. mit selvbillede. Det står dog stadig ofte temmelig skidt til, når det går op for mig, hvordan jeg taler til mig selv. Jeg taler ofte utroligt dårligt til mig selv – ofte også uden egentlig at være klar over det.

Kender du det?

Gud siger noget andet om mig…

At jeg er ønsket, elsket, værdifuld og dyrebar.

Jeg er begyndt at lukke dette andet ind i mit hjerte. En anden sandhed og fortælling om, hvem jeg er. En kærlighed, der er uden fordømmelse. En tro, hvor fordømmelsen ikke længere er en mulighed, hvis jeg altså tager imod den sandhed. Det betyder, at jeg faktisk heller ikke har ret til at fordømme mig selv. Så kan jeg jo så falde i spiralen at fordømme mig selv, fordi jeg fordømmer mig selv… FLOT!

Der er håb

Men der er håb. Jeg ER i gang med at lade en anden sandhed få plads indeni mig. I mit sind og mine tanker, i min krop, og stille og roligt også i mine følelser. Kærlighed stråler udefra og indefra – mig selv.

Nogengange kan det være rigtig godt at være stædig. Det har min seje mand selv forklaret mig. Og det er jeg – stædig! Så jeg vil ikke give op og lade stå til. Jeg vil lade mig fylde med det, som driver frygten og fordømmelsen ud.

Det tager tid. Jeg har talt sådan og tænkt sådan i maaaange år jo. MEN jeg er på vej. Jeg er ikke der, hvor jeg har været.

Selvkærlighedsbootcamp

Hvis du følger med på Instagram og Facebook, så har du nok opdaget, at jeg er i fuld gang med en selvkærlighedsbootcamp. 21 dage med fokus på selvkærlighed og forskellige opgaver til at blive mere selvkærlig. Det kan til tider være hård træning i sådan en bootcamp, men jeg er en stædig fighter.

Derfor er jeg også begyndt målbevidst at sige positive ting om mig selv. Jeg laver øvelser, der hjæper mig – ja tvinger mig til at fokusere på at være selvkærlig. På at tale positivt til mig selv om mig selv og til at behandle mig selv godt.

Siger Jesus noget relevant om det?

I den der vildt fede samling af bøger kaldet Bibelen, der står der, at Jesus siger…

Elsk din næste SOM DIG SELV.

-Mattæusevangeliet 22:39

(Din næste er din nabo – den ved siden af dig – alle du møder på din vej…)

Det kan da ikke blive tydeligere. Bydeform. Elsk. Dig. Selv.

Elsk dig selv, og du bliver bedre til at elske andre

På den måde kan man måske udlede, at jo mere du elsker dig selv, des mere kan du faktisk også elske dem omkring dig. Jesus siger, at det endda er det næsthøjeste bud efter at elske Gud selv. Så ja selvkærlighed er rimelig højt på priolisten der… Selv i Bibelen.

Længes du også efter, at få et bedre selvbillede, tale ordentligt og omsorgsfuldt til dig selv og få genoprettet dit selvværd? Er du også på vej? Ser du dine egne fremskridt eller lader igen selvkritik, skam og selvfordømmelse stjæle anerkendelsen af dine fremskridt?

Vil du gerne lære at elske dig selv?

Det vil jeg. Tænk hvilken forskel det vil gøre for mig, mit liv og alle mine “næster”. Tænk hvilket forbillede, man kan være, når man elsker og respekterer sig selv.

Jeg er nu midt i min bootcamp. Træningen fortsætter…

Hvis du vil se mere om min bootcamp – træning i selvkærlighed, så tjek det ud på de der sociale medier der. Det er også der, jeg har delt mest i den sidste tid. Så du kan også se mere der om, hvad der er sket med mig her efter sommerferien…

Følg med…

Find mig her på Instagram og Facebook eller søg på mit brugernavn @sofiessofa.dk

Vid dette:
Du er fin, som du er. Værdifuld, elskværdig og dyrebar!

Lad det stråle indefra og udefra – kærlighed til dig selv.

Du er SÅ velkommen i min sofa!

Et par billeder fra min bootcamp – fulde af selvkærlighed…

Author

1 Comment

  1. Pingback: • KONTRAST & FRIHED • 🕊 - Sofies Sofa

Write A Comment